PÉCS 

VIP vagy PÁROS REPÜLÉS RÉSZLETEK

Repülj Pécs legtapasztaltabb hőlégballon pilótájával!

Ha szeretnél pároddal, barátoddal kettesben repülni útitársak nélkül akkor válaszd ezt a csomagot! Kiváló ajándék lehet esküvőkre, különböző évfordulókra ünnepnapokra, de szimplán repülés kedvelőinek is.


ÁR:

190.000 ft / 2 fő

(az ár bruttó ár)

FIZETÉSI LEHETŐSÉGEK

- Átutalással  

- Szép kártyával (OTP, K&H) előreutalva


IDŐTARTAM:

3-4 órás elfoglaltságot jelent közel egy órás repülési idővel


DÁTUM:

Februártól novemberig igénybe vehető az aktuális időjárási körülményeknek megfelelően!


FELSZÁLLÁS IDEJE:

A reggeli repülés napkelte után fél órával az esti pedig napnyugta előtt 1-2 órával történik.


 IDŐJÁRÁS:

Az időjárás nagyban befolyásolja a hőlégballonos repülést, a szél sebessége a repülés sebességét az iránya pedig az utazás irányát. Gyakorlatilag arra megyünk amerre a szél sodor. Persze ennyire nem egyszerű! Kizáró tényezők lehetnek:

- erős szél : maximum szélerősség 0-3,5 m/s

- csapadékos időjárás

- termikes idő: általában azért szoktunk reggeli vagy esti órákban repülni, hogy kizárjuk a termikes időjárást

- látástávolság: ősszel és télen ködös időben nem lehet repülni, mert balesetveszélyes


  FELSZÁLLÁS HELYE:

Ballonunk Pécsen üzemel Baranya megyében, ezért elsősorban Pécs és vonzáskörzetében szoktunk repülni. Amennyiben Pécs 20 km-es vonzáskörzetén kívül szeretne repülni akkor 130 ft/km kiszállási díjat kell fizetni a kivonulás miatt.


 RUHÁZAT:

Vízhatlan zárt lábbeli (leszállóhely földes, füves lehet), az adott időjárásnak megfelelő kényelmes ruházat. Szandál, magassarkú cipő mellőzését javasoljuk! Ajánlott plusz pulcsit vagy felsőt hozni, mivel magasan már érezhetően hidegebb van. Esetleg sapkát, szúnyogriasztót és innivalót hozhatnak magukkal.


UTAS LÉTSZÁM:

2 utas + pilóta


EGÉSZSÉGÜGYI BEFOLYÁSOLÓ TÉNYEZŐK:

Várandósság, asztma, elmúlt hat hétben történt műtáti beavatkozás, térd vagy csípőprotézis, klausztrofóbia, pacemaker

Ezek nem mind kizáró tényezők, rendelés előtt kérjük érdeklődjön ha a felsoroltak közül valamelyik igaz önre.

 
MEGRENDELÉS: 

 

IDŐPONTFOGLALÁS

Időpontfoglalás:

Szabad időpontok közül tud az ÖN számára megfelelő időpontot foglalni. Természetesen ennél a megrendelési formánál is fizetés után postai úton küldünk a számla mellett egy repülőjegyet amit átadhat az ajándékozottnak amennyiben ajándékba szeretné adni. A megrendelési opcióknál válassza a Jegyet szeretnék megrendelni időpontfoglalással opciót.

Ajándékutalvány, repülőjegy, voucher beváltás:

Amennyiben rendelkezik már ajándékutalvánnyal, repülőjeggyel vagy voucherrel, a naptárunkban a szabad időpontok közül tud választani. A megrendelési opcióknál válassza a Voucher kódomat szeretném beváltani opciót és alatta adja meg kódját. Így az időpontot a megrendelés után lefoglalja de fizetési kötelezettsége nem keletkezik.

  


AJÁNDÉKUTALVÁNY RENDELÉS

Abban az esetben válassza ezt a megrendelési formát, ha ajándékba szeretné adni a repülést, de az időpontot majd az ajándékozott foglalja magának. Így mi a megrendelést nyilvántartjuk de nem kötjük időponthoz. Az ajándékozott amikor fel szeretné használni és jegyet, akkor az IDŐPONTFOGLALÁS-ra kattintva tud egy számára megfelelő időpontot foglalni a jegy érvényességi idején belül. 


 

ÉRVÉNYESSÉGI IDŐ:

Az UTALVÁNYOK érvényességi ideje 1 év a vásárlás dátumától számítva és egyszeri repülést tesz lehetővé.


 IDŐPONTFOGLALÁS / AJÁNDÉKUTALVÁNY RENDELÉS 

 

Hogyan készüljünk a ballonozásra? 

Ruházat: Kényelmes, sportos, zárt ruházat, lehetőleg pamut vagy gyapjú anyagból és vízhatlan lábbeli. Játszós ruha ajánlott, mert landolás helyének borítottsága bizonytalan, lehet akár tarló vagy gazos rét stb.

Időtartam: A repülés időtartama 50-70 perc, de 3-4 órás elfoglaltságot jelent a megérkezéstől a repülőtérre való vissza szállításig. Megérkezés után az aktuális szélviszonyoktól függően előfordulhat, hogy várni kell a felszállásig.  Ajánlott mindenkinek magával hoznia innivalót esetleg ennivalót.

Felszállás ideje: Napkelte után fél órával és/vagy napnyugta előtt 1-2 órával

Dátum: február 1. – november 30. hétvégénként

Visszaérkezés ideje: Leszállást követően kb. 1 órával

Repülést befolyásoló tényezők: Az alábbi okok miatt a repülés meghiúsulhat, ebben az esetben új időpontot egyeztetünk utasainkkal:

 - rossz időjárás miatt: csapadékos, viharos, ködös, termikes időjárás, erős szél esetén,

- túl nedves talajviszonyok a határban: leszállás helye valamelyik település határa és nagy sárban nem lehet az autót megközelíteni és a ballon anyaga is      rongálódik nem beszélve arról, hogy mindenki nyakig sáros lenne.

 

Hogyan zajlik egy ilyen repülés?

1. Találkozunk a megbeszélt helyen ahonnan közösen indulunk a felszállóhelyre.

A telefonon közösen megbeszélt időpontban találkozunk a Pécs-Pogány repülőtér parkolójában. A találkozási pont mindig itt van, a gépkocsit a repülés időtartama alatt nyugodtan itt lehet hagyni, repülés után pedig ide hozzuk vissza kedves utasainkat.

 

 

 

2. Együtt elmegyünk a felszállóhelyre:

A felszállóhelyet mi választjuk ki az aktuális szélirány, légtér és törvények figyelembevételével. A felszállóhely a szél irányától függően változhat, és mindig az adott helyzetben a pilóta dönti el a biztonság elsődleges szem előtt tartásával.

A ballon követő autó a találkozási helyünktől viszi az utasokat a felszállóhelyre és a leszállóhelytől vissza a találkozási helyhez. Amennyiben kísérővel érkezik és ő vagy ők is követni szeretnék, a ballont akkor kérjük, gondoskodjanak a kísérők saját autóról, előfordulhat, hogy a követő autóba ők is elférnek, de ezt garantálni nem tudjuk csak az utasoknak.

3. Felállítjuk a ballont:

Ha szeretnének, az utasok akkor részt tudnak venni a ballon felállításában.

4. Felszállás, repülés, leszállás:

A repülési magasságot a pilóta szabályozza, ő az érvényben lévő légügyi törvényeknek és az aktuális időjárási körülményeknek megfelelően választja meg a magasságot. Mivel a ballon arra repül amerre a szél sodorja és különböző magasságokban különböző irányba fújhat a szél, ezért a pilóta a levegőben folyamatosan tervez. A repülés ideje 50-70 perc lehet leszállási területtől függően. 

5. Ballon lebontása, összecsomagolása:

Aki kedvet kap, az segíthet összecsomagolni a ballont

6. Visszamegyünk a találkahelyre:

Az utasokat természetesen mi visszük vissza a találkozóhelyre.

7. Avatás:

Minden első ballonrepülésén részt vevő utasunk emléklapot kap.

Jó repülést, kellemes időtöltést!

 

IDŐPONTFOGLALÁS / AJÁNDÉKUTALVÁNY RENDELÉS

 

Utasszervező:

+36 20 254 6958